Sud Tirol

klik op de foto's voor vergroting

Sud Tirol, de naam geeft al aan dat je hier eenvoudig Duits kunt spreken. En noem de Sud Tirolers geen Italianen want dat zijn ze niet, zeggen ze.

Maar goed we komen hier voor de natuur en cultuur en dat ga je nu hieronder meemaken.

Vanuit Nalles gaan we de volgende bestemmingen ontdekken:

Bletterbachschlucht, Gaulschlucht, Castello di Appiano, Roncolo, Passerschlucht en de Gilftenklamm.

Uigebreide informatie en foto's zie je hier.

 

Bletterbachschluct nabij Aldein. Met helm en € 6,00 entree

Gaulschlucht in Oberlana. Korte wandeling door de brede kloof

Castello Schwanburg, nu in gebruik als wijnopslag. In Nalles (Nals)

Voor het Castello di Appiano te bereiken moet je 40 minuten bergop lopen, maar het loont. kijk maar eens op www.italiyos.jouwweb.nl

Roncolo Castel is ook te bezoeken, gratis als je niet naar de tentoonstelling wilt. Ligt nabij Bolzano

De Passerschlucht gaat van Moos naar St. Leonard. Enkel is het 3 uur lopen. Kunt terug naar de auto met de bus.

De Gilftenklamm, Cascatta di Stanghe, is een van de mooiere kloven in deze omgeving. Entree is € 4,00 en je hebt bijna 3 uur nodig om op en neer te lopen. Maar kunt ook met de bus. Meer info op www.ita;iyos.jouwweb.nl

Brunico

Rio di Pusteria

De laatste dagen blijven we rond Brunico.

Vandaar uit gaan we naar:

Rio de Pusteruia (Muhlbach), Wandeling langs 6 molens en aardpiramides, de aardpiramides van Perca, De ruine van het sanatorium in San Candido, Castel Tures, Waterval van Rio Negro, watervallen van Riva en Lago di Braies (Prager Wildsee)

Meer informatie en foto's over deze bestemmingen zie je hier.

Sentiero dei Molini start in Terento en voert je langs 6 oude molens en een gebied met aardpiramides.Het gaat uiteraard bergop en het neemt iets meer dan 2 uur in beslag maar is heel mooi.

Ook voor de Aardpiramides van Perca moet je flink bergop lopen maar deze zijn zeer de moeite waard. Anderhalf uur heb je nodig om hiervan te gaan genieten.

Een voormalig welness plaats, vroeger heette dat heilbad of sanatorium. Pracht gebouw geweest en nu eigenlijk nog. Voorbij San Candido is het te vinden.

Het kasteel Taufers in Campo Tures is een belevenis. Niet alleen het kasteel is schitterend nee ook te de tentoon gestelde martelwerktuigen is zeer inposant. Voor € 4,00 extra heb je de mogeljkheid om het van binnen te gaan bekijken en dat is ook zeer de moeite waard.+

De Prager Wildsee, Lago di Braines, is altijd druk bevolkt. er gelden speciale regelingen als het te druk word. Meer hierover op www.italiyos.jouwweb.nl

Watervallen van Riva in Campo Tures

Cascatta di Rio Negro in Lutago, niet ver van Campo Tures

Giro Dolomoti

Als afsluiter maken we een mooie autorit door de Dolomieten. Vanaf Bruneck naar Dobbiaco en vandaar richting Cortina. Maar daarvoor slaan we eerst links af richting 3 Zinnen die we overigens links laten liggen omdat we deze tocht al gemaakt hebben. De ervaringen ervan zie je hier.

Meer informatie en foto's zie je op www.italiyos.jouwweb.nl

fotoalbum