Contra Pria, een leuk kloofje met kraakhelder water voor te zwemmen

 

Deze pagina is het vervolg van de eerste pagina Veneto - Trentino

 

KLIK OP DE FOTO'S VOOR VERGROTING 

We zijn via Contra Pria (meer info zie je hier) naar Valle del Pasubio gereden en daar een B&B genomen omdat we vanaf daar naar de volgende bestemming gaan: 52 Tunnels

Strata delle 52 galleria

52 tunnels

De route door de 52 tunnels stammen reeds uit de eerste wereld oorlog. De lengte van de tunnels varieeren, de korste is 8 meter de langste en tevens moeilijkste is die van meer dan 300 metere.

Het gaat steeds omhoog, behoorlijk omhoog tot wel stijgingen tot 20%. Echt iets voor mensen met een goede conditie. Het is niet alleen de hoogte die overwonnen moet worden maar ook de lengte.

Doordat het steeds bergop gaat heb je dan ook veel tijd nodig om boven te geraken.

Eenmaal boven is er een mogelijkheid tot eten en drinken als je dit zelf niet meegenomen hebt. Maar voordat je boven bent heb je tussen het klimmen door kunnen genieten van schitterende panorama's over de bergen. Voor de terugweg heb je de keuze om dezelfde weg of die via een breed pad terug te gaan naar de auto.

Meer info hierover zie je hier

Cittadella

In Italia zijn nog veel ommuurde dorpjes te vinden. Over het algemeen zijn het leuke dorpjes met beperkte afmetingen. Ook grotere steden zoals Lucca en Vicenza zijn geheel of nog deels ommuurd. En een ommuring doet het bij ons bijna altijd goed.

Zo ook Citadella gelegen zuidelijk van Vicenza.

Het is redelijk klein, schat 500x500 meter met leuke huizen die op de foto gaan.

Citadella

Vicenza

 

Een van de mooiste steden in het land is Vicenza, tenminste als je van cultuur houd.

Het centrum staat vol met schitterende bouwwerken uit het verleden. Er is veel te doen want er is altijd veel volk.

Vooral als de avond valt is het er een drukte van jawelste.

Vicenza-Treviso

Op weg van Vicenza naar Treviso maken we via een omweg enkele stops.

We rijden naar Soave waar een mooi kasteel uit torent boven de stad. De stad zelf is niet zo heel geweldig op enkele gebouwen na.

Het kasteel is te bezoeken in de ochtend en in de middag.

Montagnana

Montagnana

Later rijden we verder naar Montagnana. Alweer ommuurd! Ja zal wel weer hetzelfde zijn is onze eerste gedachte omdat vooraf ernaar toe helemaal niets te beleven was.

Maar eenmaal binnen de muren verdwalen we in schoonheid.

De kern van deze vesting is volgebouwd met mooie en/of grote huizen voor de welgestelden van die tijd.

De arme sloebers mochten hun huisjes tegen de stadsmuren bouwen, scheelde heel wat stenen. En dat is nu net wat het charme is van deze plaats.

Chioggia

Vergeet Venezië, ga naar Chioggia. Het is vele malen kleiner maar daarvoor ook vele malen rustiger. Het heeft ook een mooie brug, Ponte di Vigo.

Dit zou een lijjspreuk van het dorp kunnen worden zij het dat het niet met Venetië te vergelijken is. Maar het is zeer de moeite waard om er heen te gaan. een kleine 2 uur kun je er gemakkelijk rondstruinen.

Wij rijden hierna door naar Treviso

Burano

Burano is een van de eilanden die rond Venetia liggen.

Hoe je er moet komen en meer info en foto hierover zie je hier

Er is (nog) geen massa toerisme en ik hoop dat dat zo blijft anders krijgen we de toestanden zoals die er nu in Venetia zijn.

Je kunt hier uren rond dwalen langs de grachten of de Cala's opzoeken (de straatjes)

naar het noorden

Na enkele dagen gaan we weer noordwaarts en dat doen we via Portoguaro en San Vito al Tagliamente. Beide plaatsen zijn niet bijster interessant dus je kan het gemakkelijk overslaan. Wat je zeker niet over mag slaan zijn de Grotte del Caglieron.

De grotten hebben vroeger dienst gedaan om champions te kweken, nu is het een attractie want er zijn meer dan  van dit soort te vinden. Enkele zijn opgenomen in een 1 uurs rondwandeling.

Daarnaast is er nog een mooi stuk natuur met enkele watervallen waardoor je 1 of 2 uur zoet bent om het te verkennen.

Vittorio Veneto

Na de boven omschreven bestemmingen rijden we naar Vittorio Veneto voor enkele nachten. Hier gaan we de natuur in maar eerst de stad even bekijken. Is niet zo mooi maar heeft wel een mooi plein n.l. Piazza Flamino.

Dan nog even naar Vecchio Molinetta della Croda

Molinetta della Croda

Lago di Mis

De volgende dag gaan we de natuur in. Via de schitterende Boldo pass rijden we naar Brent de L'Art en daarna door naar Cadini del Brenton en Cascatta Sofia.

Voor meer over deze 3 bezienswaardigheden verwijs ik je naar hier

Het is allemaal op een dag te doen vanuit Vittorio of andere nabij gelegen plaatsen.

Cascatta Sofia

Naar Sud Tirol

Via de aardpiramides van Segonzano (die je eigenlijk moet overslaan want voor de entreeprijs moet je flink de bergen in en de piramides zijn gering in aantal) rijden we naar Sud Tirol meer bepaald hebben we de komende nachten een appartement in Nalles.

Alles daarover vindt je op de Sud Tirol pagina